- Το εισαγόμενο μέλι είναι «νερουλό» έχει, δηλαδή, μεγαλύτερα ποσοστά υγρασίας. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας έχει τόσο περισσότερο κινδυνεύει να αλλοιωθεί.
- Τα εισαγόμενα μπαίνουν στην Ελλάδα σε χαμηλή τιμή, καθώς έχουν αφαιρεθεί βασικά συστατικά για να χρησιμοποιηθούν στις βιομηχανίες φαρμάκων, καλλυντικών, τροφίμων και πωλούνται ακριβά με αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν κάποιοι σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή.
- Η τεχνολογία σχετικά με την επεξεργασία του μελιού στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα προηγμένη, με αποτέλεσμα το ελληνικό μέλι να δέχεται την ελάχιστη τυποποίηση και επεξεργασία. Αντίθετα το εισαγόμενο μέλι είναι προϊόν τυποποίησης και προχωρημένης επεξεργασίας (αφαίρεση γύρης, υπερβολικό ζέσταμα, χαρμάνια για να μην κρυσταλλώνει, αλλαγή του χρώματος κ.ά.).
- Η γεύση των ελληνικών μελιών είναι ανώτερη εκείνης των εισαγόμενων.
Κυριακή 27 Μαρτίου 2016
Αγοράστε τα προϊόντα των Ελλήνων μελισσοκόμων και όχι μέλι εισαγωγής
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου