Θα χρειαστείτε:
- 1 1/2 λίτρο ρακή
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κιλό μέλι
- 3 καρφάκια γαρύφαλλο
- 2 ξυλάκια κανέλας
- φλούδα από ένα πορτοκάλι
- φλυσκούνι (άγρια μέντα)
- φασκόμηλο
Ετοιμασία:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε νερό με τα μυρωδικά, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μείνει ποσότητα όσο 3-4 ποτήρια και το σουρώνετε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, τη ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει (προσοχή να μην πάρει βράση!) και να πάρει χρώμα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το στραγγισμένο νερό των μυρωδικών και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος τη ρακή (μπορείτε να βάλετε όση θέλετε, αναλόγως με το πόσο δυνατό θέλετε να είναι το ρακόμελο).
Εναλλακτική, πιο απλή συνταγή:
Βάζουμε τη ρακή σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ζεσταθεί και έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα. Επειδή η ρακή περιέχει πολύ οινόπνευμα, πρέπει να προσέξετε να μην κοχλάσει και χυθεί έξω από το σκεύος γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς!! Άσπρο Πάτο....
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε νερό με τα μυρωδικά, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μείνει ποσότητα όσο 3-4 ποτήρια και το σουρώνετε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, τη ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει (προσοχή να μην πάρει βράση!) και να πάρει χρώμα. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το στραγγισμένο νερό των μυρωδικών και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το μέλι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος τη ρακή (μπορείτε να βάλετε όση θέλετε, αναλόγως με το πόσο δυνατό θέλετε να είναι το ρακόμελο).
Εναλλακτική, πιο απλή συνταγή:
Βάζουμε τη ρακή σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να ζεσταθεί και έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα. Επειδή η ρακή περιέχει πολύ οινόπνευμα, πρέπει να προσέξετε να μην κοχλάσει και χυθεί έξω από το σκεύος γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς!! Άσπρο Πάτο....
ΠΗΓΗ: Ορεινή Μέλισσα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου