Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ: Το θαυματουργό αντιβιοτικό της φύσης!


Το ΒΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΛΗΣ είναι το διάλυμα Πρόπολης και αιθυλικής αλκοόλης (καθαρό οινόπνευμα ποτοποιϊας), το οποίο έχει παραμείνει τουλάχιστον για 40 ημέρες σε σκουρόχρωμη φιάλη, ούτως ώστε η αιθυλική αλκοόλη να απορροφήσει όλα τα συστατικά της Πρόπολης. 
Είναι γνωστό πως η Πρόπολη διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Όλα τα χαρακτηριστικά αυτά, συγκεντρωμένα σ'ένα μπουκαλάκι των 20 ml.
ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Το Βάμμα Πρόπολης είναι: Βακτηριοστατικό, Βακτηριοκτόνο, Αντιμυκητισιακό,        Αντιφλεγμονώδες, Αναλγητικό, Αντιϊκό, Αντιοξειδωτικό, Αναισθητικό.
ΧΡΗΣΕΙΣ: Χρησιμοποιείται με δύο τρόπους 1) από το στόμα και 2) για εξωτερική χρήση.
1) Από το στόμα η δοσολογία που συνιστάται είναι 20-30 σταγόνες (τα παιδιά 10), διαλύματος ανακατεμένο με μισό ποτήρι νερό ή γάλα, μισή ώρα προ του φαγητού, μέχρι τρεις φορές ημερησίως και συνήθως για ένα μήνα.
Πως μπορούμε εμείς να το χρησιμοποιήσουμε:
-Για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ή καταπολέμηση του κρυολογήματος βάλε 10-15 σταγόνες βάμμα σε νερό ή χυμό σε καθημερινή βάση για 1-2 εβδομάδες.
-Για στοματικές γαργάρες αραιωμένο (αλλιώς κινδυνεύουμε με εγκαύματα) με 2 μέρη νερό. Απολυμαίνει το στόμα και βοηθά στην επούλωση πληγών (σε ουλίτιδα ή εξαγωγή δοντιού).
-Βοηθά στην ευεξία αν πίνουμε για ένα μήνα τον χρόνο 20-30 σταγόνες μέσα σε μισό ποτήρι γάλα κάθε πρωί νηστικοί.
-Γενικά το βάμμα πρόπολης βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, των ελκών του στομάχου, της γρίπης και των κρυολογημάτων, της ωτίτιδας και γενικότερα των μυκητιάσεων και των ιώσεων.
2) Για εξωτερική χρήση, θα πρέπει να εφαρμόζεται άμεσα πάνω στο δέρμα, δύο έως τρεις φορές την ημέρα. Μπορεί κάποιος να επαλείψει με το διάλυμα πάσχοντα μέρη 2-3 φορές ημερησίως και να έχει έτσι ένα είδος βιολογικού επιδέσμου. Ακόμη σαν βακτηριοστατικό για την αντιμετώπιση της ακμής ή αποστήματος τοπικά με εξαιρετικό αποτέλεσμα! Το διάλυμα λόγω αλκοόλ, προκαλεί προσωρινά κάψιμο αλλά σύντομα η ευεργετική δράση της πρόπολης ανακουφίζει.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: 
Τα μπουκάλια βάμματος πρόπολης πρέπει να διατηρούνται κλειστά, σε δροσερό μέρος και μακριά από φως, ανάλωση κατά προτίμηση μέχρι το ανώτερο τέσσερα χρόνια από την προετοιμασία.

Σημείωση. Το βάμμα πρόπολης όπου πέσει λεκιάζει. Όταν χρησιμοποιηθεί εξωτερικά, αφήστε να στεγνώσει πριν ακουμπήσετε κάπου.  Από το δέρμα φεύγει με οινόπνευμα. Από τα λευκά ρούχα και το νεροχύτη φεύγει με οινόπνευμα ή χλωρίνη, ενώ από τα χρωματιστά ρούχα δεν φεύγει.


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΠΟΛΗ: ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!!


Τι είναι η πρόπολη
Πώς φτάνει σε μας
Τι περιέχει η πρόπολη
Τι προσφέρει η πρόπολη στην υγεία
Τι είναι η πρόπολη:
Η πρόπολη δεν είναι τροφή για τις μέλισσες. Τη συλλέγει η μέλισσα από τους οφθαλμούς των φυτών και την επεξεργάζεται, προσθέτοντας κερί και κάποιες ουσίες που εκκρίνει η ίδια. Οι μέλισσες συλλέγουν πρόπολη εδώ κι εκατομμύρια χρόνια για τη χρησιμοποιήσουν ως «σιλικόνη» ή «στόκο» καλύπτοντας ρωγμές και τρύπες, λειαίνοντας επιφάνειες και μειώνοντας το ανοίγματα στη φωλιά τους ώστε να εμποδίσουν την είσοδο εχθρών ή του υπερβολικού κρύου. Τη χρησιμοποιούν επίσης για να απολυμάνουν τα κελιά της κηρήθρας όπου θα μεγαλώσει ο γόνος (τα μωρά τους) και θα αποθηκευτούν το μέλι και η γύρη και στο σφράγισμα των κελιών.
Η λέξη πρόπολη «πρό+πόλις», σημαίνει το μέσο υπεράσπισης της πόλης των μελισσών.

Πώς φτάνει σε μας:
Η πρώτη ύλη της πρόπολης είναι ρητινώδεις εκκρίσεις από τους οφθαλμούς των φυτών κυρίως δέντρων και του φλοιού ορισμένων δέντρων. Οι συλλέκτριες πρόπολης με τα σαγόνια τους μαζεύουν αυτές τις εκκρίσεις αυτές και με τη βοήθεια των δύο πρώτων ζευγών των ποδιών τους τα μεταφέρουν εναλλάξ στα «καλαθάκια» της γύρης στο τρίτο ζεύγος ποδιών. Επιστρέφοντας στην κυψέλη άλλες μέλισσες θα παραλάβουν την πρόπολη και θα προσθέσουν κερί και δικές τους εκκρίσεις και το έτοιμο προϊόν χρησιμοποιείται άμεσα. Ο μελισσοκόμος τοποθετεί ειδική σήτα και αναγκάζει τις μέλισσες να την προπολάρουν ώστε να πάρει καθαρή πρόπολη, την οποία θα διαθέσει είτε ακατέργαστη, είτε σε βάμμα (εκχύλιση σε αιθυλική αλκοόλη).

Τι περιέχει η πρόπολη:
Περισσότερες από 300 διαφορετικές ουσίες ! Η σύνθεσή της ποικίλλει ανάλογα με τη χλωρίδα της περιοχής από την οποία τη συλλέγουν οι μέλισσες.propoli1
Γενικά η ευρωπαϊκή πρόπολη περιέχει τις παρακάτω κατηγορίες ουσιών:

Ρητίνες 45-55% (φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα, τερπένια, κ.α.)
Κερί και λιπαρά οξέα 25-35%
Αιθέρια έλαια 10%
Γύρη 5% (πρωτεΐνες, ελεύθερα αμινοξέα)
Άλλες οργανικές ουσίες και μέταλλα 5% (κετόνες, λακτόνες. κινόνες, στεροειδή, βενζοϊκό οξύ και εστέρες, βιταμίνες, σάκχαρα)

Τι προσφέρει η πρόπολη στην υγεία:
Η πρόπολη χρησιμοποιείται για δυο χιλιετίες τουλάχιστον από την παραδοσιακή ιατρική πολλών λαών και, πριν μερικές δεκαετίες, ανακαλύφθηκε εκ νέου από τη δυτική ιατρική και κτηνιατρική. Μεταξύ 1980 και 1995 δημοσιεύτηκαν περισσότερα από 350 επιστημονικά άρθρα για τις ευεργετικές δράσεις της πρόπολης από επιστήμονες 31 χωρών. Πλέον δημοσιεύονται περισσότερα από 300 επιστημονικά άρθρα το χρόνο!
Ο άνθρωπος χρησιμοποιεί την πρόπολη για τις παρακάτω ιδιότητες - δράσεις:
Αναισθητικές/αναλγητικές: Για τοπική χρήση σε πληγές, εγκαύματα και ιδίως σε στοματικά έλκη
Αντι- αλλεργικές: Τα φλαβονοειδή της πρόπολης μπλοκάρουν την αλλεργική αντίδραση αναστέλλοντας τη δράση των οξέων που λύουν τα κύτταρα. Ωστόσο, περίπου ένας στους χίλιους ανθρώπους είναι αλλεργικός στην πρόπολη.
Αντιβιοτικές και Αντιμυκητιακές, Αντι- ιικές και ανοσοδιεγερτικές: Γνωστή και ως Ρωσική πενικιλίνη, η πρόπολη έχει δράσεις που δεν περιορίζονται στα βακτήρια αλλά καταπολεμά μύκητες ακόμα και ιούς. Η πρόπολη έχει δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία στην καταπολέμηση ιώσεων ζώων και ανθρώπου. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα που παράγει περισσότερα αντισώματα.
Αντιφλεγμονώδεις: Σε μια έρευνα που διεξήχθη μεταξύ των καταναλωτών πρόπολης το 1995, σχεδόν το 70% την χρησιμοποιούσε για προβλήματα που είχαν να κάνουν με φλεγμονές (αρθρίτιδα, ρευματισμούς και μυϊκούς πόνους, άσθμα, βρογχίτιδα, έκζεμα και ψωρίαση)
Αντιοξειδωτικές: Η πρόπολη εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τα κύτταρα και τη δομή του DNA προκαλώντας κυτταρικό θάνατο, γήρανση και καρκινογένεση. Η αντιοξειδωτική δράση της πρόπολης είναι πολύ μεγαλύτερη από της βιταμίνης Ε. Είναι γνωστό το πείραμα που διεξήγαγε το 1989 η Σιλεσιανή Ιατρική σχολή της Πολωνίας και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, στο οποίο τα ποντίκια στα οποία έγινε ένεση πρόπολης, πριν και μετά την ακτινοβόληση με ακτίνες γ, επέζησαν και ο αριθμός των λευκοκυττάρων τους επανήλθε στο φυσιολογικό, ενώ τα ποντίκια μάρτυρες (χωρίς προστασία πρόπολης) πέθαναν μέσα σε 12 εβδομάδες.
Αντικαρκινικές. Πολλές μελέτες έχουν γίνει που δείχνουν ότι η πρόπολη έχει αντικαρκινική δράση. Η κλινική του Δρ Οσάμου Μιζουκάμι, στο Τόκιο, επί 35 χρόνια κουράρει ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο χρησιμοποιώντας την πρόπολη, ως συμπληρωματική αγωγή, με εξαιρετικά αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα ζωής των ασθενών, την παράταση του χρόνου επιβίωσης έως και την πλήρη ίαση. Θεωρείται ότι η αντικαρκινική δράση της πρόπολης είναι τόσο προληπτική όσο και θεραπευτική.
Αντιδιαβητική. Φαίνεται ότι η πρόπολη μπορεί να ελέγξει τη γλυκόζη αίματος και να ρυθμίσει το μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων του αίματος΄.
Αντενδείξεις:
Η μόνη αντένδειξη είναι η αλλεργία. Αν εμφανιστούν δυσάρεστα συμπτώματα μετά την λήψη πρόπολης (φαγούρα στο στόμα, εξανθήματα, ναυτία, διάρροια) σταματάμε τη λήψη πρόπολης και συμβουλευόμαστε αλλεργιολόγο. Πιο συνηθισμένη είναι η εξ επαφής αλλεργία από πρόπολη στο δέρμα.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ για ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ - ΠΑΝΑΔΕΣ


*Ο Γιατρός Γιατρεύει και η Φύση Θεραπεύει*
*100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΊΟΝ*
Περιέχει: Φυσικό Μελισσοκέρι και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, παραγωγής μας, (οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των συστατικών, περιγράφονται στην παρουσίαση της ΑΠΛΗΣ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ).
Πρόσθετα συστατικά: Αμυγδαλέλαιο, Σιτέλαιο, Σησαμέλαιο, λάδι Jojoba, λάδι Νυχτολούλουδο, αιθέριο έλαιο Λεμονιού και Τεϊόδενδρου.
Το Αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, Ε και πρωτεΐνες. Φροντίζει και θρέφει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα καταπολεμά αποτελεσματικά ερεθισμούς του δέρματος. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας και είναι ιδιαίτερα τονωτικό για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.
Το Σιτέλαιο, είναι το λάδι με την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Βοηθάει στην αναδόμηση των ιστών της επιδερμίδας, προλαμβάνει τη ξηρότητα του δέρματος και είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδοτικό. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2,Β3,Β6,C,D,F, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία.
Το Σησαμέλαιο, είναι πλούσιο σε φωσφολιπίδια βιταμίνη Ε και λεκιθίνη, ουσίες που αναζωογονούν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Πρόσφατα ανακαλύφθηκε η αποτελεσματικότητά του ως αντηλιακό από την ακτινοβολία UVB. Είναι ιδανικό για σκασμένα χέρια και πόδια κατά την διάρκεια του χειμώνα ενώ θεωρείται αποτελεσματικό λάδι για ρευματισμούς. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του σησαμελαίου είναι ότι αντιστέκεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φυτικό λάδι στην οξείδωση και σε κάθε είδους αλλοίωση.
Το λάδι Jojoba, έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει κανένα άλλο έλαιο βάσης: η οργανική του σύνθεση είναι πολύ κοντινή στη σύνθεση του σμήγματος (sebum) της ανθρώπινης επιδερμίδας. Στη πραγματικότητα "μιμείται" τα φυσικά κολαγόνα του δέρματος. Έτσι το λαδι Jojoba είναι ιδιαίτερα ενυδατικό, ενώ ταυτόχρονα θρέφει και προστατεύει την επιδερμίδα. Πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2,B6 και ιδιαίτερα Ε), είναι από τα καλύτερα λάδια βασης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Έχει φυσικό δείκτη προστασίας από τον ήλιο SPF 5 που το καθιστά ιδανικό για την φροντίδα των μαλλιών το καλοκαίρι.
Το λάδι Νυχτολούλουδο, χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους ινδιάνους της Β.Αμερικής ως έγχυμα, για την επούλωση πληγών. Είναι εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα, και ιδιαίτερα σε γάμμα λινολενικό οξύ (GLA),το οποίο επηρεάζει πολλές από τις λειτουργίες των ενζύμων του σώματος. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β1,Β2,Β6,Ε και σαλικιλικό οξύ. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά λεπτή υφή ελαίου που έχει υπέροχες ενυδατικές ιδιότητες .Για εξωτερική χρήση ενδείκνυται για έκζεμα , ψωρίαση , προ-εμμηνορροϊκο σύνδρομο καθώς και ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Το αιθέριο έλαιο Λεμονιού, αναζωογονεί το χαλαρό, κουρασμένο και θαμπό δέρμα. Βοηθά στη μείωση της υπερβολικής λιπαρότητας και στη θεραπεία της ακμής. Χρησιμοποιείται το ίδιο αποτελεσματικά στο δέρμα του κεφαλιού για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας, αποτελώντας ένα φυσικό τονωτικό για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Είναι γνωστό πως έχει λευκαντικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προϊόντα μείωσης της έντασης των πανάδων, των μαύρων στιγμάτων και των φακίδων.Συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση νευρολογικών κατάστάσεων όπως η πνευματική κόπωση, η ζάλη, το άγχος, η νευρικότητα και η αϋπνία. Ανανεώνει το μυαλό, αυξάνει την αυτοσυγκέντρωση και δημιουργεί μια αισιόδοξη διάθεση. Υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν οτι αυξάνει την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων, γι’αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ως αποσμητικό σε χώρους γραφείων.
Το αιθέρίο έλαιο Τεϊόδενδρου, έχει χαλαρωτικές ιδιότητες που ενισχύουν γενικά την υγεία . Βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τις τροφές και παρέχει προστασία από λοιμώδεις ασθένειες. Εκτός από τις λοιμώξεις , μια άλλη αιτία νοσηρότητας είναι η συσσώρευση τοξινών. Το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες με την εφίδρωση. Το αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρου, αυξάνει την εφίδρωση και προωθεί την απομάκρυνση αλάτων και τοξινών, όπως το ουρικό οξύ, ενώ συγχρόνως καθαρίζει τους πόρους του δέρματοςκαι περιορίζει την εμφάνιση δερματολογικών προβλημάτων, όπως η ακμή κ.α. Συστήνεται στη θεραπεία της δερματίτιδας και στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας του κεφαλιού που προκαλεί πιτυρίδα.
Με αυτά τα φυτικά συστατικά, δημιουργήσαμε την ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ για ΛΕΥΚΑΝΣΗ του ΔΕΡΜΑΤΟΣ και την εξαφάνιση των ΠΑΝΑΔΩΝ.
 (Φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό).

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ με Βιταμίνη Ε


*Ο Γιατρός Γιατρεύει και η Φύση Θεραπεύει*
*100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΊΟΝ*
Περιέχει: Φυσικό Μελισσοκέρι και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, παραγωγής μας, (οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των συστατικών, περιγράφονται στην παρουσίαση της ΑΠΛΗΣ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ).
Πρόσθετα συστατικά: Αμυγδαλέλαιο, λάδι Καλέντουλας, αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανο και Βιταμίνη Ε.
Το Αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, Ε και πρωτεΐνες. Φροντίζει και θρέφει την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα καταπολεμά αποτελεσματικά ερεθισμούς του δέρματος. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας και είναι ιδιαίτερα τονωτικό για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.
Το λάδι Καλέντουλας (Calendula Oil) είναι πολύ γνωστό για την ευεργετική δράση του, πάνω στο ανθρώπινο δέρμα. Εξάγεται με εκχύλιση από τα άνθη του φυτού Calendula officinalis, που είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και καροτενοειδή, με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. Είναι καταπραϋντικό, ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες ή για λιπαρές επιδερμίδες και περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6,C και Ε.
Βιταμίνη Ε, η Βιταμίνη της Ομορφιάς. Η πολύτιμη αυτή βιταμίνη, είναι περισσότερο γνωστή για την αντιγηραντική της δράση και για την προστασία που προσφέρει στο δέρμα από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία. Βοηθά σημαντικά το δέρμα καθώς:
> Ασκεί ήπια αντιφλεγμονώδη δράση,
> Αναστέλλει την υπεροξείδωση των λιπιδίων,
> Έχει μαλακτική δράση στη φωτογηρασμένη επιδερμίδα,
> Δρα προληπτικά κατά των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα μας,
> Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος σε γυναίκες στην προ - εμμηνοπαυσιακή και μετα - εμμηνοπαυσιακή περίοδο.
Με αυτά τα φυτικά συστατικά δημιουργήσαμε την ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ για την ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ, μία κηραλοιφή που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ανεξαιρέτως και να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση. Από την απλή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα και μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες.
 (Φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό).