Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ για ΜΥΙΚΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ


*Ο Γιατρός Γιατρεύει και η Φύση Θεραπεύει*
*100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΊΟΝ*
Περιέχει: Φυσικό Μελισσοκέρι και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, παραγωγής μας, (οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των συστατικών, περιγράφονται στην παρουσίαση της ΑΠΛΗΣ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ).
Πρόσθετα συστατικά: Σπαθόλαδο και αιθέρια έλαια Ματζουράνας, Δάφνης και Πεύκου.
Το Σπαθόλαδο ή Λαδι Υπερικού (Ηypericum Perforatum) είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως το λάδι που χρησιμοποιούσαν οι Σπαρτιάτες στρατιώτες για την επούλωση των πληγών τους. Περιέχει βιταμίνες Α,Β1,Β2,Β6, D, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για την ισχιαλγία και για κάθε πόνο ρευματικό, πόνους αρθρώσεων και την υδρωπικία. Είναι κατάλληλο για κάθε είδους πληγές και χτυπήματα, μώλωπες και εκχυμώσεις, στραμπουλήγματα, τσιμπήματα εντόμων, εγκαύματα, φλεγμονές, έλκη και αιμορροΐδες . Επίσης για κράμπες, πιασίματα, ψύξεις, νευραλγίες και πονοκέφαλους.
Τo αιθέριο έλαιο της Μαντζουράνας χρησιμοποιείται ως αναλγητικό, αντισηπτικό, αντισπασμωδικό, δυναμωτικό, εμμηναγωγό, τονωτικό νευρικού συστήματος και μυών, θερμαντικό. Επίσης χρησιμοποιείται για δυσκοιλιότητα, δύσπνοια, ερεθισμένο δέρμα, ημικρανίες, κατάθλιψη, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, συνάχι, αδύναμο ανοσοποιητικό, υψηλή πίεση, φλογώσεις, αϋπνία και διαστρέμματα.
Το αιθέριο έλαιο της Δάφνης χρησιμοποιείται για αρθρίτιδα, αϋπνία, δερματίτιδα, ως εντομοαπωθητικό, θερμαντικό, αντισηπτικό, αφροδισιακό και τονωτικό. Επίσης για μώλωπες, πληγές, αιματώματα, ρευματισμούς, τριχόπτωση και ενισχυτικό της συγκέντρωσης.
Τo αιθέριο έλαιο του Πεύκου χρησιμοποιείται ως αναζωογονητικό του εγκεφάλου, χαλαρωτικό, αντιμικροβιακό, τονωτικό του νευρικού συστήματος, αντινευραλγικό, αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος, αποχρεμπτικό, βακτηριοκτόνο και εντομοαπωθητικό. Συνίσταται για βήχα, βρογχίτιδα, γρίπη, ιγμορίτιδα, κυστίτιδα, μολύνσεις αναπνευστικού, μυϊκούς πόνους, νευρική εξάντληση, νευρικότητα, πέτρες χολής, πόνους αρθρώσεων , πλάτης και ρευματικούς, άσθμα και αϋπνία.
 Με αυτά τα φυτικά συστατικά, δημιουργήσαμε μιά κηραλοιφή, η οποία είναι πολύ αποτελεσματική για τους μυϊκούς πόνους και για τις αρθρίτιδες, αφού περιέχει και αιθέριο έλαιο δάφνης.
 (Φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό).

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ για ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ


"Ο Γιατρός Γιατρεύει και η Φύση Θεραπεύει"
*100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ*
Περιέχει: Φυσικό Μελισσοκέρι και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, παραγωγής μας, (οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των συστατικών, περιγράφονται στην παρουσίαση της ΑΠΛΗΣ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ).
Πρόσθετα συστατικά: αιθέρια έλαια Πεύκου, Μέντας και Ευκαλύπτου.
Τo αιθέριο έλαιο του Πεύκου χρησιμοποιείται ως αναζωογονητικό του εγκεφάλου, χαλαρωτικό, αντιμικροβιακό, τονωτικό του νευρικού συστήματος, αντινευραλγικό, αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος, αποχρεμπτικό, βακτηριοκτόνο και εντομοαπωθητικό. Συνίσταται για βήχα, βρογχίτιδα, γρίπη, ιγμορίτιδα, κυστίτιδα, μολύνσεις αναπνευστικού, μυϊκούς πόνους, νευρική εξάντληση, νευρικότητα, πέτρες χολής, πόνους αρθρώσεων , πλάτης και ρευματικούς, άσθμα και αϋπνία.
Το αιθέριο έλαιο της Μεντας χρησιμοποιείται για αδυναμία, λήθαργο, ναυτία, πυρετό, πονοκέφαλο, βελτίωση της αναπνοής και αύξηση πνευματικής διαύγειας και μνήμης.
Το αιθέριο έλαιο του Ευκάλυπτου χρησιμοποιείται για το άσθμα, το βήχα, το συνάχι, την ιγμορίτιδα, τη φαρυγγίτιδα, τις μεταδοτικές ασθένειες, τη βρογχίτιδα, τις μολύνσεις του δέρματος, τους ρευματισμούς.
Με αυτά τα φυτικά συστατικά, δημιουργήσαμε μία καταπραϋντική και αντιμικροβιακή κηραλοιφή, που  μειώνει το αίσθημα της δυσφορίας και επιταχύνει την ανάρρωση στο κρυολόγημα.
(Φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό).

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ για ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ & ΣΥΓΚΑΜΑΤΑ



< Ο Γιατρός Γιατρεύει και η Φύση Θεραπεύει >
*100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ*
Περιέχει: Φυσικό Μελισσοκέρι και Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, παραγωγής μας, (οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες αυτών των συστατικών, περιγράφονται στην παρουσίαση της ΑΠΛΗΣ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ)
Πρόσθετα Συστατικά: Αιθέρια έλαια Χαμομηλιού, Λεβάντας και Γερανιού. Το αιθέριο έλαιο του Χαμομηλιού είναι καταπραυντικό, χαλαρωτικό, υπνωτικό και επιπλέον ευεργετικό για αρθρίτιδες, αλλεργίες και δερματίτιδες. Το αιθέριο έλαιο Λεβάντας  χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, για να διώχνει την ένταση, να μειώνει το άγχος, να απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, να θεραπεύει μολύνσεις και να εναρμονίζει τις αισθήσεις. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αυπνίες, για τη φροντίδα του δέρματος σε κοψίματα και πληγές, για πονοκέφαλο, θλίψη, έλκος, ακμή, δερματίτιδα και φλεγμονές. Το αιθέριο έλαιο του Γερανιού διαθέτει ισχυρή στυπτική, αντιβακτηριδιακή και αντιμικροβιακή δράση. Λίγες σταγόνες αιθερίου ελαίου μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση διάφορων δερματολογικών προβλημάτων, όπως ακμή, στίγματα, λιπαρότητα, ρυτίδες, πληγές, μελανιές, οιδήματα κ.α.
Με αυτά τα συστατικά δημιουργήσαμε μία αναπλαστική κεραλοιφή, που με φυσικό τρόπο ανακουφίζει και θεραπεύει τα ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ και τα ΣΥΓΚΑΜΑΤΑ. (Φυλάσσεται σε μέρος σκιερό και δροσερό).

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΑΠΛΗ, ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ


< Ο Γιατρός Γιατρεύει και η Φύση Θεραπεύει >
 *100% ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΊΟΝ* Περιέχει: Α)Φυσικό Μελισσοκέρι, που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να καλύψουν το ώριμο μέλι, το οποίο συγκεντρώσαμε από τα απολεπίσματα κατά τον τρύγο του μελιού. Ένα κερί πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, με αντισηπτικές, μαλακτικές, αντι-φλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες που βοηθά το δέρμα να έχει μια απαλή και ελαστική δομή. Β)Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, παραγωγή μας.Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ιδιαίτερα στις δερματικές παθήσεις. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση, ενώ έχει και υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ αλλά και ιχνοστοιχεία όπως νάτριο, κάλιο και σίδηρο που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά.
ΧΡΗΣΗ/ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Η ΑΠΛΗ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ χρησιμοποιείται, από την απλή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από επιπλεγμένες δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα και μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, χωρίς περιορισμό. (Φυλάσεται σε σκιερό και δροσερό μέρος).

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!!!

Ο Γιατρός Γιατρεύει και η Φύση Θεραπεύει

Κατά την αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν απλά υλικά δημιουργώντας καλλυντικά και κρέμες για να αντιμετωπίσουν διάφορες δερματικές παθήσεις. Το πιο παλιό καλλυντικό είναι η κεραλοιφή ή κηραλοιφή. Η κεραλοιφή αποτελείται από καθαρό κερί μελισσών και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Η βασική συνταγή μπορεί να ενισχυθεί με προσθήκη αιθέριων ελαίων, πρόπολης, βιταμινών κ.α., δημιουργώντας μια λιπαρή αλοιφή με πολλές ευεργετικές ιδιότητες και πολύ αποτελεσματική ειδικά στο αφυδατωμένο δέρμα (χέρια, χείλη) κατά τους χειμερινούς μήνες.

ΧΡΗΣΕΙΣ:
Η κεραλοιφή είναι μια λιπαρή κρέμα που δημιουργεί ένα στρώμα προστασίας στο δέρμα προφέροντας την καλύτερη φαρμακευτική και καλλυντική δράση καθώς πρόκειται για 100% φυσικό προϊόν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκάματα, χτυπήματα, ραγάδες, καψίματα, πονεμένους μύες, ξηροδερμία, μύκητες, σκασμένα χείλη, σκασμένες φτέρνες κ.α.
Διατηρείται για πολύ καιρό, χωρίς να χάνει τις ιδιότητές της. Η αποθήκευση της κεραλοιφής όταν γίνεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος επιμηκύνει τη διάρκεια της ζωής της αλλά και το υπέροχο άρωμα που αναδύει λόγω της παρουσίας του κεριού.
Ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δερμάτινα ρούχα αλλά και σε ξύλινα έπιπλα. Παλιά οι κυνηγοί άλοιφαν με αυτή τα δερμάτινα καπέλα και τα παπούτσια τους για να μην υγρασιάζονται.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
Η παρασκευή των κεραλοιφών γίνεται από φυσικό κερί μέλισσας και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Κερί μέλισσαςΤο φυσικό κερί μέλισσας, έχει αντισηπτικές, μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες. Επίσης, βοηθά το δέρμα να έχει μια απαλή και ελαστική δομή.
Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, περιέχει αντιβιοτικές ουσίες και παρουσιάζει θεραπευτική δράση. 
Έχει βρεθει πως το κερί που χρησιμοποιούν οι μέλισσες για να καλύψουν το ώριμο μέλι, (απολεπίσματα), διαθέτει αντιβιοτικές ουσίες, που το καθιστούν ικανό να συντηρεί το μελι.
Σήμερα το κερί της μέλισσας χρησιμοποιείται ευρύτατα στην ιατρική στα φαρμακευτικά σκευάσματα, σε καλλυντικά, κρέμες προσώπου και σώματος, αλοιφές, βερνίκια, κλπ.

Ελαιόλαδο. Από την αρχαιότητα και την εποχή του Ιπποκράτη το ελαιόλαδο ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες ιδιαίτερα στις δερματικές παθήσεις. Το χρησιμοποιούσαν για να ενυδατώσουν και να μαλακώσουν το δέρμα τους ή το έβαζαν στα μαλλιά τους για να είναι υγιή και λαμπερά .Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η βιταμίνη Ε και οι πολυφαινόλες, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση, ενώ έχει και υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ αλλά και ιχνοστοιχεία όπως νάτριο, κάλιο και σίδηρο που έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα και τα μαλλιά. Αποτελεί κύριο συστατικό στην μεσογειακή διατροφή, λόγω της μεγάλης διατροφικής αξίας που έχει για τον άνθρωπο, αφού προσφέρει αντιοξειδωτική δράση στα κύτταρα του οργανισμού.
Επι πλέον στην κεραλοιφή μπορούν να προστεθούν κάποια από τα παρακάτω φυσικά προίόντα:
Πρόπολη. Η πρόπολη είναι κολλώδης ουσία, που παράγουν οι μέλισσες, η οποία προκύπτει από την συλλογή ρητινωδών εκκρίσεων από τους φλοιούς φυτών, και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη, ένζυμα και άλλες ουσίες. Η πρόπολη χρησιμοποιείται από τις μέλισσες για να στεγανοποιήσουν και να απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της πρόπολης ήταν γνωστές από την αρχαιότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφερόταν και ως «μαύρο κερί» (λόγω του χρώματος της που είναι σκούρο καφέ). Οι Λαοί της Μεσογείου ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποιούσαν την πρόπολη ως φάρμακο, καθώς είχαν διαπιστώσει την αντιφλεγμονώδη δράση της. Ο Ιπποκράτης την σύστηνε για την επάλειψη ελκών και εγκαυμάτων. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες στις εκστρατείες τους είχαν πάντα στις αποσκευές τους πρόπολη, ενώ οι Αιγύπτιοι την χρησιμοποιούσαν για την ταρίχευση των νεκρών. Σήμερα η πρόπολη χρησιμοποιείται ευρέως ως φάρμακο, είτε ως αυτούσιο σκεύασμα, είτε ως συστατικό άλλων σκευασμάτων. Η πρόπολη έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες, αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση ενώ έχει αποδειχτεί ότι η πρόπολη σε συνδυασμό με την γύρη βοηθάει στην υποχώρηση των αλλεργικών συμπτωμάτων, διεγείρει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 
Σπαθόλαδο ή Βαλσαμόλαδο. Το βαλσαμόλαδο αποτέλεσε το καλύτερο φάρμακο (βάλσαμο) των αρχαίων Σπαρτιατών, με το οποίο θεράπευαν τις πληγές τους μετά τις μάχες ενώ το πρότειναν οι θεραπευτές της εποχής για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του έλκους στομάχου. Οι ιδιότητες του το κατατάσσουν σε ένα από τα σημαντικότερα θεραπευτικά βότανα για τον άνθρωπο. Το βαλσαμόχορτο ή σπαθόχορτο ,όπως το γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι το φυτό από όπου προέρχεται το βαλσαμόλαδο, είναι μια χαμηλή πολυετής πόα με ελαφρά ξυλώδη κλαδιά και κατακίτρινα χαρακτηριστικά λουλούδια που ανθίζουν στις κορφές του από τον Ιούνιο μέχρι και το Σεπτέμβριο.  Είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων και εγκαυμάτων ενώ σε πόσιμη μορφή είναι κατάλληλο για στομαχικές διαταραχές και για παθήσεις του ουροποιητικού και του νευρικού συστήματος.
Αμυγδαλέλαιο. Εξαιρετικό για την ενυδάτωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, αποτελεσματικό σε περιπτώσεις ξηροδερμίας και ερεθισμών στο δέρμα του κεφαλιού. Βοηθάει το δέρμα με τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του καθώς περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6 και Ε. Χρησιμοποιείται σε σαπούνια, κρέμες χεριών και μαλλιών αφού απορροφάται πολύ γρήγορα και δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.
Αιθέρια έλαια. Για την παρασκευή των κεραλοιφών χρησιμοποιούνται και αιθέρια έλαια, ανάλογα με την χρήση τους, τα οποία εκτός από ευχάριστο άρωμα έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα κυριότερα που χρησιμοποιούνται είναι: λεβάντα, χαμομήλι, λεμόνι, γιασεμί, ευκάλυπτος, μέντα κ.α.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΛΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ:



Μία ακόμη δίαιτα ήρθε να φέρει τα πάνω κάτω. Ονομάζεται Honey Diet και όπως καταλαβαίνετε από το όνομά της, δίνει ιδιαίτερη βάση στην κατανάλωση μελιού. Η δίαιτα αυτή υπόσχεται να σας κάνει να χάσετε κιλά, χωρίς να στερείστε. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε ναι στο μέλι. Όπως τονίζει ο διατροφολόγος Mike McInnes, θα πρέπει κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο να καταναλώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό.

Όπως τονίζει, για να πετύχετε απώλεια κιλών θα πρέπει να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με μέλι. Επιτρέπεται για παράδειγμα να φάτε μπισκότα, εάν αντί ζάχαρης περιέχουν μέλι. Το μέλι, λοιπόν, ξεγελάει τον εγκέφαλο ο οποίος σταματάει μετά την κατανάλωση μελιού να ζητάει ζάχαρη και λιχουδιές. Οι λιγούρες σταματάνε και ο δείκτης της ζυγαριάς αρχίζει και πέφτει.
Ο Mclnnes επίσης σημειώνει: «Το ρόφημα με μέλι πριν πέσετε για ύπνο θα σας χαλαρώσει και θα σας χαρίσει έναν ήρεμο ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμήσετε το στρες και θα αφήσετε τον οργανισμό σας να κάψει λίπος την ώρα που κοιμάστε». Τέλος ο διατροφολόγος υποστηρίζει ότι το μέλι προκαλεί κορεσμό. Αν δηλαδή καταναλώσετε μια κουταλιά μέλι με το γιαούρτι ή με το τσάι σας μετά δε θα σας έρθει η επιθυμία κατανάλωσης γλυκού. Τα σάκχαρα του μελιού αντιδρούν τελείως διαφορετικά στον οργανισμό μας από αυτά της ζάχαρης.
Τελευταία οφέλη του μελιού που ο ίδιος αναφέρει;
1. Σας γεμίζει ενέργεια και γίνεστε πιο αποδοτικοί κατά την προπόνησή σας
2. Είναι το απόλυτο αντίδοτο κατά του hangover
Προσοχή όμως, μην το παρακάνετε, καθώς έχει 64 θερμίδες ανά κουταλιά.
press-news.gr